Во саботата навечер за време на џез концерт во паркот „Ибни Пајко“ човек упаѓа на сцената и бара да да се помести возило кое како што рече било паркирано пред неговата врата и не можел да излезе.

Немаше рекација од музичарите кои прoдолжија да свират. Во паркот „Ибни Пајко“ по повод Меѓународниот ден на џезот се одржа музичка дружба во организација на Здружението на Џез музичари на Македонија.