Професорката за руски јазик и литература Викторија Каширина добила отказ од приватно московско училиште поради малку експлицитно видео кое го објави на Инстаграм.

Наставничката на својот Инстаграм објави скокотливо видео на кое изведува стриптиз и останува во провокативна долна облека со халтери, а набрзо видеото го откриле нејзините ученици и се проширило меѓу нив.

Ова видео прва го видела шестоодделенка од основно училиште која за тоа ја известила мајка си, која и испратила бесна порака на наставничката и побарала итно да го отстрани видеото или да го „заклучи“ профилот на споменатата социјална мрежа.

Откако Каширина одбила да го стори тоа, случајот завршил пред управата на училиштето, која со благослов на директорот и основачот на академијата одлучила наставниците да бидат отпуштени.Адвокатите Михаил Жуков и Инеса Рјабинина предупредија дека Викторија има многу малку шанса на суд ако се одлучи за тужба.

Адвокатите Михаил Жуков и Инеса Рјабинина предупредија дека Викторија има многу мали шанси на суд доколку одлучи да тужи.

Таа призна дека долго време танцува низ шанк и дека сака да сними таков клип и дека секако не бил наменет за студентите да го видат.

– Отказот го сметам за апсолутно неправеден бидејќи не направив ништо што е спротивно на правилата од мојот договор за вработување. Што се однесува до неморалното однесување, врз основа на тоа кога бев отпуштен, тоа е многу апстрактен концепт – изјавила Каширина, додека порталот „Лајф“ ја надополнува приказната дека младата дама повеќе не е сигурна дали ќе ја продолжи кариерата како воспитувачка.