Бидејќи цените на горивото драстично растат, крадците наоѓаат нови начини да ги наполнат резервоарите за автомобили. Еден британски крадец решил да користи корпа за отпадоци со тркала.

На видеото се гледа како човек со качулка доаѓа на бензинската пумпа во Вашингтон (Велика Британија) со канта. Потоа полни гориво во вредност од 143 фунти, по што лежерно заминува додека луѓето гледаат шокирани, пишува британски „Дејли Меил“.

Сепак, се чини дека крадецот направил една голема грешка. Заборавил да го скрие бројот на страната на корпата што го покажува неговиот куќен број.

Имаше и коментари за локалните медиуми, едно лице кое живее во близина на станицата рече:

„Не можев да поверувам. Кој користи корпа за отпадоци за да краде бензин? Тоа е апсолутно лудо. Живеам од другата страна на улицата и знам дека имало кражби во таа филијала, но ништо вакво. Претпоставувам дека со зголемувањето на цените состојбата само ќе се влоши“.

– Бевме известени за две наводни кражби од бензинска пумпа во областа Парсонс Роуд во Вашингтон. Во двата наврати, поединци украле гориво користејќи корпа за отпадоци на тркала. И за двата случаи е покрената истрага, изјавија од полицијата.