За многу луѓе на Балканот, Швајцарија претставува синоним за богат и комфорен живот, а кога ќе видите како живеат децата на богатите луѓе, можеби тоа и вие ќе го помислите.

View this post on Instagram

A post shared by Rich Kids Of Switzerland (@richkids.of.switzerland)

Нивниот комфорен живот на висока нога, јасно може да се види на фотографии кои се објавени на Инстаграм профилот „Богатите деца од Швајцарија“.

View this post on Instagram

A post shared by Rich Kids Of Switzerland (@richkids.of.switzerland)

И тие, како и нивните врсници од другите земји во светот, се фалат со своите раскошни станови, автомобили, гардероба и патувања на социјалните мрежи.

View this post on Instagram

A post shared by Rich Kids Of Switzerland (@richkids.of.switzerland)

Исто така, често престојуваат на луксузни дестинации, до кои се доаѓа со приватни авиони и хеликоптери. Често одат во шопинг и не им е проблем да потрошат огромни количини пари.

View this post on Instagram

A post shared by Rich Kids Of Switzerland (@richkids.of.switzerland)

Не заостануваат и фотографии од златни јахти, скапоцени часовници и друг накит.

View this post on Instagram

A post shared by Rich Kids Of Switzerland (@richkids.of.switzerland)

Многумина од нив купуваат и скапа облека за своите миленици, особено кучињата.

View this post on Instagram

A post shared by Rich Kids Of Switzerland (@richkids.of.switzerland)

Некои дури за миленици имаат егзотични животни, како тигри и змии.

View this post on Instagram

A post shared by Rich Kids Of Switzerland (@richkids.of.switzerland)

View this post on Instagram

A post shared by Rich Kids Of Switzerland (@richkids.of.switzerland)

View this post on Instagram

A post shared by Rich Kids Of Switzerland (@richkids.of.switzerland)

View this post on Instagram

A post shared by Rich Kids Of Switzerland (@richkids.of.switzerland)