Секој пат на кога мобилниот телефон е во прашање на лидерот на ДУИ Али Ахмети, сите се изненадуваат.

Малкумина знааат дека Ахмети е „скаран“ со технологијата.

Тој користи се уште мобилен телефон со типки, без современите можности кои ги имаат новите мобилни телефони.

Изненадувачки дури е кога Ахмети ќе се појави на некое ТВ гостување, а притоа е поврзан преку Скајп.