Нивните деца остануваат лишени од нежност и љубов, а кога ќе пораснат обично го прекинуваат контактот со својата мајка, сметајќи ја за жена која никогаш не ги сакала долго време. Како мајчинството и студенилото можат да одат рака под рака? Не знаеме како, но честопати сме сведоци дека тоа е сосема можном пишува порталот стил.курир.рс.

Како што објавува порталот, тоа го вели астрологијата, особено за жените родени во четири хороскопски знаци. Не се работи за тоа дека тие не ги сакаат своите деца, туку дека нивното мајчинство се базира на студенило, ригорозна дисциплина и голем недостаток на внимание и нежност, што им треба на децата.

Мајка Јарец

Бара железна дисциплина. Таа не се потпира на емоциите, ниту ги почитува – ниту на детето, ниту нејзините. Таа мисли дека емоциите тие се слабост и дека не носат ништо добро, додека детето страда за неа и нејзината топла прегратка. Најважна за неа е логиката, се потпира на методот на стап и морков, и верува дека нежноста само ќе го расипе детето. Децата на мајките родени во овој знак, кога ќе пораснат, обично се дистанцираат од неа, а многумина дури и го прекинуваат секој контакт, нарекувајќи ја својата мајка жена која никогаш не ги сакала.

Мајка Девица

Таа е одговорна мајка која смета дека е нејзина должност да ги обезбеди основните потреби на детето – варена храна, чиста куќа и сосема доволно удобност, но не премногу. Нејзините деца се уредни и пристојни. Мајката Девица ја насочува целата своја енергија за нејзиното семејство да изгледа совршено во околината, но во таа грижа за нејзиниот имиџ заборава дека мајчинската љубов, топлина и нежност се поважни од редот и салатата за ручек со три различни јадења. Мајката Девица воопшто не се согласува со децата ако се родени во знакот на Рак и Риби, така што во иднина често се караат и целосно се дистанцираат.

Мајка Лав

Кога жената во знакот Лав ќе се реализира во улогата на мајка, на почетокот се обидува да го скрши сопственото его и целосно да се посвети на грижата за бебето. Но, штом детето ќе порасне доволно за да почне да ја покажува својата волја и желби, егоистот и диктаторот се буди кај мајката Лав. На пример, ако ќерката сака да се запише на карате, а мајката Лав сонувала дека нејзината ќерка ќе биде балерина, на детето ќе му биде тешко да си ја оствари желба. Децата на мајките Лав растат во постојана послушност и им е тешко да развијат лидерски квалитети, особено кога децата се родени во знакот на Вага и Рак, додека децата родени во знакот на Овен, Бик и Лав ќе се спротивстават и ќе возвратат.

Мајка Овен

Таа е одличен пример за своите деца. Таа наоѓа време и за кариерата и за своето семејство, но сето тоа функционира така бидејќи мајката Овен поставува строги правила што мора да ги следат сите членови на семејството. Нејзините обврски, но и каприците, другите ги исполнуваат, поради што настанува конфликт штом децата родени во знакот Јарец, Лав и Шкорпија малку пораснат. Ако таткото е во знакот на Бик или Стрелец, тоа е единствениот начин децата на мајката Овен да не останат лишени од љубов и емоции додека не пораснат.