Колкава е совеста на денешните млади мајки, прашањето е навистина диксутабилно. Поимот мајка значи љубов и одговорност. Затоа сигурно ќе се згрозите од оваа случка која ја шокира јавноста.

Имено градот Калијан во Индија, шестмесечно бебе починало откако неговата мајка Фемида Шајк која има 23 години, го испуштила од балкон на вториот кат затоа што ја изгубила рамнотежата носејќи високи потпетици.

Бебето починало веднаш, се здобило со повреди на ‘рбетот, пред медицинската екипа да успее да го префрли во болница.

Фемида Шајк била на венчавка со нејзиниот син Мухамед и според пишувањата на локалните медиуми, цело време тешко се движела со нејзините потпетици.

„Веднаш стигнавме на местото на инцидентот и го пренесовме бебето во болница каде што само констатираа смрт“, изјавил полицискиот инспектор Вилај Кедекар во полицискиот извештај.